4 Mart 2016 Cuma

Türkiye’nin en iyi İngilizce konuşan gençleri yarışacak

Türkiye’nin en iyi İngilizce konuşan gençleri yarışacak

Türkiye’nin 81 ilinden İzmir’e gelecek olan öğrenciler, en iyi İngilizce konuşan öğrenci olmak için yarışacak
Marka şehri olma yolunda olan İzmir, lise ve üniversite öğrencilerinin davetli olduğu, en iyi İngilizce konuşan öğrencinin belirleneceği “Best Contest Turkey” yarışmasına ev sahipliği yapacak.
Solis Proje Atölyesi tarafından düzenlenen, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK) ile Bemar Kariyer Okulu’nun ana sponsoru olduğu yarışma, Wyndham Grand İzmir Özdilek otelinde, 17-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 17 Nisan’da Üniversite öğrencileri, 18 Nisan’da da lise öğrencileri İngilizcelerini yarıştıracak. Yarışmada her iki kategori için de birinciye 3bin ve yaz tatili, ikinciye 2bin  ve üçüncüye de bin TL ödül verilecek.
Düzenlenecek organizasyon da Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Silkü, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Madalya Sahibi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu ve Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz jüri koltuğunda yer alacak.
“DÜNYAYA UYUM SAĞLAYABİLECEK
GENÇLER ARIYORUZ”
Yarışmanın organizasyon komitesi başkanı Mehmet İşler yaptığı açıklamada, Türkiye’deki yabancı dil konuşamama sorununun artık çözülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca İşler; “Dünyaya uyum sağlayabilecek, özgüveni yüksek gençlere ihtiyaç var. Bu yarışma buna hizmet ediyor” dedi.
ETİK Danışma Kurulu Üyesi Ahmet Veli Olgundeniz yarışmaya ilginin çok yüksek olduğunu ve başvurularınwww.bestcontestturkey.com adresinden yapılabileceğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mustafa Çağdaş Karaoglan